100% hoogwaardig Egyptisch katoen

Egyptisch Katoen

Bij Star Linen leveren we bedlinnen en tafellinnen van 100% hoogwaardig Egyptisch katoen, wat bekend staat als de beste katoensoort ter wereld. Het katoen onderscheid zich door extra lange vezels en grote zuiverheid. Egyptisch katoen bestaat inmiddels al 12.000 jaar en is een erg populair.

Doordat Egyptisch katoen met de hand wordt geplukt, zijn de hoogste niveaus van zuiverheid gegarandeerd. Bovendien zorgt handmatig plukken voor geen stress op de vezels – in tegenstelling tot mechanische plukjes – waardoor de vezels recht en intact blijven.

Nog meer voordelen van Egyptisch katoen:

  • Voelt zacht aan op de huid;
  • Is zeer sterk materiaal;
  • Koel & ademend;
  • Kan veel vocht absorberen;
  • Weerstaat pillen van materiaal materiaal na herhaalde wasbeurten;

Threadcount (TC)
De kwaliteit van katoenen weefsel hangt in belangrijke mate af van de hoeveelheid draden die per vierkante inch gebruikt zijn, de zogenaamde threadcount(TC). Hoe dichter de daaddichtheid (hoger het getal van de TC), des te zachter en beter is de stof – en dus het product.

In Nederland is voor beddengoed 150TC het gemiddelde. Voor hotelkwaliteit wordt vaak tenminste 200TC verkocht.

Professioneel Wasproces
Wist u dat als het beddengoed op de juiste manier wordt onderhouden, het jaren meegaat?

Wij brengen u graag in contact met de beste wasserijen! Belangrijk voor Star Linen is dat de juiste partijen elkaar vinden en dat het aanbod goed aansluit op de vraag om ervoor te zorgen dat de dienstverlening uiteindelijk naar tevredenheid verloopt. Vanuit de vraag van de klant adviseert, begeleidt en onderhandelt Star Linen in het vinden van de juiste dienstverlener bij het juiste project.