Over Star Linen

Dankzij uw hulp als relatie van Star Linen, zijn wij in staat om dit doel te ondersteunen.”

Heerenveen, september 2019

Deelname Star Linen aan herbebossingsprogramma in India

Om een bijdrage te leveren aan klimaatverbetering, doet Star Linen Horecatextiel mee aan een herbebossingsprogramma in India. De actieve bijdrage in aanleg van nieuwe bossen compenseert een deel van de CO2-uitstoot.

De deelname aan het herbebossingsprogramma past binnen de filosofie van Star Linen, dat zich richt op duurzaamheid, fairtrade en ecologie. De CO2 die vrijkomt bij de productie en het vervoer naar hotels kan grotendeels gecompenseerd worden door deze aanplant van nieuwe bomen.

Klimaatbeheersing door reductie CO2
In de staat Tamil Nadu in India is een gebied van 8,5 hectare vrij gemaakt voor de aanplant van nieuwe bomen. Hier kan een bos gecreëerd worden met een hoeveelheid tot 10.000 bomen. Na een periode van 5 jaar kunnen deze bomen de uitstoot van CO2 al verminderen met 80 ton. Na een periode van 10 jaar kan dit zelfs oplopen naar 310 ton CO2.

Ter verduidelijking, 1 ton CO2-uitstoot staat gelijk aan de verbranding van bijna 320 liter diesel, het verbruik van 300 kilo kantoorpapier, of 7 retourvluchten naar Parijs vanaf Amsterdam!

(Cijfers zijn berekend met de CO2-calculator van Climate Neutral Group).

Onderhoud van het bos en deelname aan het project
Bij de start van het project door Dibella longlife textiles zijn begin 2018 al 4.000 jonge boompjes geplant. Gedurende het project zullen elk jaar 1.000 nieuwe bomen worden geplant. Het planten en onderhouden van het bos wordt gedaan door de familie Baireshan, die hierdoor hun inkomen kan genereren.

Nieuws:

Bomen planten

Half november 2019 heeft Star Linen de eerste 100 bomen in INDIA gepland. Zie voor het resultaat hieronder.

Jan Willem Helmink van Star Linen vertelt enthousiast:

‘Klanten van Star Linen nemen automatisch deel aan dit fantastische, duurzame project. Wanneer u als klant uw textiel, bedlinnen, badstof, tafellinnen, dekbedden, kussens, moltons of badjassen bij Star Linen bestelt, dan werkt u mee aan de aanleg van ons eigen bos in dit gebied. Star Linen zal jaarlijks bekend maken hoeveel nieuwe bomen wij mede dankzij uw bijdrage weer kunnen planten.’

> Jan Willem Helmink  |  Contact opnemen

Alle bedrijven kunnen meedoen in india

Alle bedrijven kunnen meedoen
Net als Star Linen kunnen andere bedrijven ook deelnemen aan dit programma, door aanleg van hun eigen bos in dit gebied. Om ervoor te zorgen dat het bos kan blijven groeien, zijn al maatregelen genomen. Het gebied rondom het bos is hiervoor al vrijgemaakt.