In dit artikel gaan wij in gesprek met onze klant Ester Pendavingh, Facilitair Manager van Kaap Doorn Conferentiecentrum. Al sinds 1994 is Kaap Doorn gespecialiseerd in alleen zakelijke bijeenkomsten. Ze beschikken over 70 eenpersoonskamers die van alle gemakken zijn voorzien. Voor meerdaagse bijeenkomsten is Kaap Doorn daarom een zeer geschikte vergaderlocatie en trainingslocatie.

DUURZAME KEUZE
Bij Kaap Doorn waren ze op zoek naar de meest duurzame keuze ter vervanging van het bestaande linnen. Hiervoor zijn ze natuurlijk bij Star Linen aan het juiste adres! “Wij hebben inderdaad héél bewust gekozen voor 100% bio, Fairtrade katoen. Deze combinatie is in onze ogen momenteel de meest duurzame keuze die er is. Ons bed- en badlinnen draagt twee keurmerken: Fairtrade en GOTS (biologisch).”, aldus Ester Pendavingh.

kaapdoorn

“Ik zou zeker iedereen aanraden om bij de aanschaf van nieuw bed- en badlinnen te kijken naar jullie biologische Fairtrade lijn. Dat slaapt toch een stuk prettiger!”

– Kaap Doorn

EERLIJK PRODUCTIEPROCES
Beide keurmerken garanderen dat het productieproces van ruw katoen tot handdoek transparant en eerlijk is. Dat is belangrijk voor Kaap Doorn. Veel katoenboeren leven in armoede en zijn afhankelijk van tussenpersonen in lange en complexe handelsketens. Vanwege hogere productiekosten, fluctuerende wereldmarktprijzen en onstabiele weersvoorspellingen door klimaatverandering hebben katoenboeren een onzekere toekomst. Kinderarbeid is in de katoenindustrie een veelbesproken probleem, dat met name plaatsvindt tijdens de oogst en in de fabrieken waar kleding en textiel gemaakt wordt.

KATOENCOÖPERATIE
“De boerengemeenschappen van katoencoöperatie Chetna Organic – waar ons linnen vandaan komt –  hebben veel last van klimaatverandering. Ze willen graag de biodiversiteit in hun dorpen verbeteren om dit tegen te gaan”, aldus Ester. Vervuiling van waterstromen en afvaloverlast belasten het ecosysteem nog verder en betekenen een groot risico voor de gezondheid. Ondersteund met geld en kennis van Chetna Organic kunnen de gemeenschappen deze problemen aanpakken.

MAATSCHAPPELIJK VERANTWOORD
“Wij helpen hen graag daarbij door op een zo maatschappelijk verantwoord mogelijke manier in te kopen”, aldus Ester. Om ook in het gebruik een steentje bij te dragen zijn we van twee handdoeken naar één handdoek per persoon bij Kaap Doorn gegaan“. De meesten van onze gasten verblijven maar kort bij ons en door minder te wassen besparen we energie en water. Mocht de gast toch een extra handdoek nodig hebben, dan kunnen zij altijd de receptie bellen”.

Tevens heeft het ‘oude linnen’ van Kaap Doorn ook een mooi nieuw tweede leven gekregen. Ze hebben dit gedoneerd aan Het Woonoord in Doorn waar Oekraïense vluchtelingen worden opgevangen.